A szilikon sütõformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fûszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sõt a szappankészítõk és gyertyaöntõk is elõszeretettel választanak szilikon formát.A szilikon sütõformák népszerûségének titka, hogy nagy a hõállóságuk és rugalmasak. Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütõrácsra vagy tepsire, mielõtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belõle a töltelék
- Sütés elõtt kenjük ki kevés zsiradékkal
- Ha hûtött ételt készítünk, akkor elõtte hideg vízzel öblítsük ki
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hõhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés elõtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követõen felszelni
- A szilikon sütõformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihûljön a formában
Elsõ használat elõtt:Elsõ használat elõtt a szilikon sütõformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bõségesen zsiradékkal.Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna. A szilikon sütõformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes õket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségû zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkezõ színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hõmérsékletet (-40 ?C és 250?C) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk õket.
Anyag: | szilikon |
Méret: | 24 x 17 x 3,7 cm |
Adag: | 6 adagos |
Formaméret: | alsó átmérõ: 5 cm felsõ átmérõ: 7 cm |
Szín: | kék |