Szív alakú, szilikon forma sütemények, torták készítéséhez. Ideális lehet születésnapi, névnapi, valentin napi torták készítésére is, legyen szó forró, vagy hideg süteményrõl. Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütõrácsra, vagy tepsire, mielõtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belõle a töltelék
- Sütés elõtt kenjük ki kevés zsiradékkal
- Ha hûtött ételt készítünk, akkor elõtte hideg vízzel öblítsük ki
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hõhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés elõtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követõen felszelni
- A szilikon sütõformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihûljön a formában
Elsõ használat elõtt:Elsõ használat elõtt a szilikon sütõformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bõségesen zsiradékkal.Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.A szilikon sütõformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes õket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségû zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkezõ színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hõmérsékletet (-40 ?C és 230?C) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk õket.
Anyag: | Szilikon |
Méret: | Átmérõ: ~23 cm Magasság: 3,5 cm |
Szín: | Piros |
Súly: | ~125 g |